wstecz

 

PROJEKT DEGUSTACJI

 

Menu

● Zupa z soczewicy

● Przystawki

Hummus

Mutabbal

 

● Główne potrawy

Bamia

Fasolia bel zett

Keftte

Kybbe

Safajeh

Falafel

Sambusak

 

● Dodatki

Ryż berani

Ziemniaczki pieczone

● sałatki

Tabbule

Fattusz

 

Przygotowanie potraw

Osoby odpowiedzialne za projekt i osoby chętne (właściciele restauracji i nie tylko), dzień wcześniej

przygotowują potrawy we własnym zakresie, które zostały im przeznaczone (według

wcześniejszego ustalenia), W dniu następnym rano każda osoba/ekipa ma przywieźć swoje potrawy

do naszego centrum, a dokładnie do kuchni i oddać osobie, która odpowiedzialna będzie za przyjęcie

i notowanie odebranych potraw,

 

Infrastruktura / Forma organizacji

Ustalona ekipa składająca się z trzech osób po zgromadzeniu wszystkich potraw przygotowuje salę i

stoły, w której odbędzie się degustacja, Stoły mają mieć kształt literę „L” ( stół szwedzki ).

Potrawy będę prezentowane w specjalnych podgrzewaczach stołowych i półmiskach, zupa w

kociołku, a sałatki w miskach.

 

 

 

 

 

 

Serwowanie gościom

Sposób serwowania będzie polegał na udostępnieniu gościom wszystkich potraw, które będą

przygotowane i prezentowane na stołach w odpowiednich naczyniach, o których wspominano

wcześniej ( przy każdej potrawie będzie mała kartką z nazwą danej potrawy).

Przed stołem z potrawami będzie stać mały stół, na którym znajdować się będą talerze i sztućce dla

gości - plus serwetki itd.

Od stołu z talerzami zaczynać się będzie linia stołu szwedzkiego, z której goście będą mogli ułożyć

pełny posiłek z uwzględnieniem własnych upodobań kulinarnych.